Header Ads

Walaupun Gaji Banyak Tapi Aniaya Isteri & Anak, Allah Sempitkan Rezeki Kita




Salam HF. Firstly akak kagum dengan adik yang sangat bijak rancang kewangan. Akak dulu masa bujang sangat pandai simpan duit, tapi tak pandai invest duit. Dulu gaji kecik tapi banyak saving.

Lagi few months nak kahwin, husband akak plan to buy a house for future konon untuk stay after married. Masa tu combined income maybe baru RM6500 tahun 2010.

We manage to buy a condo RM279k without any downpayment sebab developer bagi 10% discount untuk bumi unit. Akak pakai cash yang disimpan untuk majlis kahwin and belanja rumah masa baru-baru kahwin untuk support husband.

3 years kahwin akak perasan husband akak dah berubah and masa tu akak takda saving banyak sebab almost every month akak support husband with groceries, belanja anak, rumah and his car.

Dia dapat kerja baru dan gaji banyak, dia enjoy and 4 years married we are now officially divorced, Feb 2016. Akak takda hutang lain except PTPTN yang tinggal lagi half utk dihabiskan.

Kereta beli 2015 Honda Jazz sebab ex akak cakap dia support every month RM500. So, akak just topup separuh lagi. So now, akak kena bayar duit sewa rumah, kereta and semua duit belanja lain sendiri.

Nasib baik my ex-husband akak still bagi duit nafkah anak so takdalah akak desperate sangat. Now akak nak buat ASB Financing learned from all your teaching dekat FB.

Rumah yang kitorang beli tu in the process untuk jual sebagai harta sepencarian, akan divide half the profit. Current market price untuk rumah tu sekarang is RM500k. So, profit insyaallah dalam RM100k seorang tolak dengan semua kos lain.

Purpose akak cerita ni untuk adik tolong nasihatkan kat semua perempuan kat luar sana. Jangan tak simpan duit. Please jangan leka. Plan untuk something worse to happen in future.

Sekarang ex-akak ada hutang credit card around RM30k sebab enjoy dengan perempuan, RM20k personal loan kahwin, monthly nafkah anak RM1.5k, kereta dia, kereta parents dia and the list goes on.

Allah akan balas semua tindakan kita, even gaji banyak tapi kalau buat aniaya kat isteri dan anak, Allah akan bagi kesempitan rezeki kat kita.

Feel free to share this story in your page, please hide my name as tak ramai lagi yang tau status kitorang sebab dia akan malu kalau akak tunjuk bukti kecurangan dan perempuan-perempuan yang ada dengan dia sepanjang perkahwinan kami.



No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.