Header Ads

(VIDEO) Remaja Jatuh Tingkat 4 Di Pusat Beli Belah Singapura Tersebar
Sebuah video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) telah bocor dan tersebar di internet, menunjukkan detik-detik sebelum seorang remaja berusia 17 tahun mati akibat terjatuh dalam pusat beli-belah Orchard Road, Jumaat.

Dalam video 15 saat itu, remaja itu dilihat melompat penghadang kaca setinggi 1.2 meter dalam pusat beli-belah Orchard Central dan kemudian seorang gadis yang bersamanya kelihatan terkejut apabila dia memandang ke bawah.

Masa dan tarikh dalam video rakaman itu sepadan dengan hari kejadian, manakala tulisan 'Orchard Central' dapat dilihat dalam rakaman tersebut.

Ia adalah rakaman dari sebelah jambatan Orchard Gateway yang menghubungkan dua pusat beli-belah tersebut. Orchard Gateway telah mengesahkan kesahihan video itu. Remaja tersebut dipercayai bernama Jonathan Chow Hua Guang.

Seorang saksi sebelum itu menggambarkan bahawa Jonathan terus melonjakkan badannya untuk melompat melepasi pagar jambatan di tingkat empat pusat beli-belah itu untuk mengambil telefon yang jatuh di atas sekeping 'papan' yang dilihat kukuh.

Bagaimanapun, ia hanyalah sekeping papan plaster yang tidak dapat dapat menampung beban. Kejadian itu berlaku kira-kira pukul 4 petang Jumaat di mana Jonathan telah jatuh di atas kepingan tersebut sebelum ia runtuh.

Pegawai Pasukan Pertahanan Awam Singapura membawa remaja berkenaan ke Hospital Tan Tock Seng tetapi beliau kemudian meninggal dunia di hospital.No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.