Header Ads

Anak Durjana! Lelaki Sanggup Rogol Ibu Kandung Sendiri
Seorang pekerja kilang dituduh merogol ibu kandungnya yang berusia 49 tahun dalam kejadian yang berlaku pada 8 Mac lalu di rumah yang terletak di Kampung Kurnia Jaya Tambahan, Kamunting, Taiping sekitar jam 7 malam.

Bagaimanapun, memetik laporan Utusan Malaysia, lelaki berusia 21 tahun itu mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan ketika pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Hakim Mohd. Sabri Ismail di Mahkamah Sesyen Taiping hari ini.

Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa melakukan perbuatan sumbang mahram itu sedangkan perhubungan tersebut tidak dibenarkan di bawah undang-undang, hukum agama, adat atau kebiasaannya yang terpakai untuk berkahwin dengannya.

Pertuduhan terhadapnya dikemukakan mengikut Seksyen 376 (3) Kanun Keseksaan yang boleh membawa hukuman penjara tidak kurang lapan tahun dan tidak melebihi 30 tahun serta sebatan jika sabit kesalahan.

Mahkamah membenarkan jaminan sebanyak RM8,000 dengan seorang penjamin dikenakan terhadap tertuduh dan menetapkan 21 April ini sebagai tarikh sebutan semula kes.


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.