Header Ads

Lelaki Ini Guna Lastik Untuk Rompak 7-Eleven, "Tembak" Juruwang Di Perut
Satu rompakan berjaya di rakam CCTV telah dimuat naik ke dalam laman Facebook dan netizen sangat terkejut dengan senjata yang digunakan. Kejadian yang berlaku pada jam 4.40 pagi itu dipercayai berlaku di salah satu kedai 24jam 7-11 di Taman Bahtera, Tanjung Malim. 

Dari rakaman CCTV itu, seorang lelaki memakai jaket dilihat berjalan ke kaunter dan berlakon sebagai seorang pelanggan yang ingin membayar barang. Selepas meletakkan satu barang di atas kaunter, lelaki tersebut berpusing ke belakan dan mengambil satu lagi barang. 

Ketika juruwang sedang melakukan imbasan barangan tersebut kelihatan lelaki itu resah dan gelisah. Ketika itu lelaki berkenaan mengeluarkan lastik dari poket jaketnya. 

Juruwang itu tidak perasaan kerana sedang menyiapkan transaksi apabila lelaki itu meletakkan satu objek dalam lastik dan menunggu peluang untuk menyerang juruwang tersebut. 

Lelaki itu kemudian melastik juruwang tersebut secara dekat dan tersentak sambil meletakkan tangan di atas perutnya akibat dilastik oleh lelaki berkenaan.

Lelaki berkenaan turut mengambil barangan di atas kaunter, beberapa kotak rokok dan sejumlah wang dari mesin dan melarikan diri secara tergesa-gesa. 

Nasib baik juruwang tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan serius. Jika perompak itu menggunakan parang atau senjata lain yang merbahaya mungkin juruwang tersebut akan cedera teruk.No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.