Header Ads

Raja Bomoh Guna Meriam Buluh Untuk Lindungi Malaysia Dari Ancaman Serangan Asing
Mahaguru Ibrahim Mat Zin atau lebih dikenali sebagai Raja Bomoh baru-baru ini muncul kembali dengan aksi terbarunya. 

Raja Bomoh itu dalam satu video melihatkan ritual "memagar" Malaysia dari serangan asing sambil memastikan rakyat Malaysia yang dilarang keluar dari Korea Utara dibebaskan dalam masa terdekat. 

"Ritual Datuk pada kali ini untuk bertujuan untuk memagar (melindungi) Malaysia dari sebarang ancaman atau serangan negara luar khususnya Korea Utara.

"Selain daripada itu, upacara ini juga untuk melembutkan hati pemimpin tertinggi Korea Utara agar segera membebaskan 11 rakyat Malaysia ditahan sekaligus memulihkan isu yang semakin berlarutan ini" memetik dari laporan Smasa News. 

Dalam video berkenaan Raja Bomoh dilihat menggunakan teropong, buah kelapa dan lima meriam buluh selain berdoa untuk keselamatan rakyat Malaysia. 

"Ritual yang Datuk lakukan ini bukan untuk memprovokasi mana-mana pihak, tapi hanya sekadar langkah awal bagi memastikan konflik ini dapat diselesaikan segera.

"Sebab itu Datuk hanya guna meriam buluh sebagai simbolik dan petua orang dahulu kala ketika diancam pihak musuh," kata Raja Bomoh.


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.