Header Ads

Ratusan Kambing Peliharaan Mati Dalam Keadaan Mata Dikorek, Tengkuk Patah, Mulut Dikunyah Akibat Disihir
Amalan sihir dan menyantau akibat dengki amat sinonim dengan orang melayu. Sering kali kita mendengar perniagaan disihir akibat kemajuan pesaing yang mengorak langkah lebih besar. 

Seorang pengusaha ladang kambing, Ariffin Sabirin mendakwa ladang yang diusahanya sering diganggu serangan sihir yang membuatkan kambing-kambing peliharaan mati dalam keadaan yang mengerikan. Berikut perkongsian dari beliau.


Selama 19 bulan beroperasi aku dihujani serangan sihir tanpa henti dari penduduk tempatan yang tidak senang dengan kemajuan Wasilah Farm . Hantu raya , bomoh indon, bomoh siam, bomoh orang asli, bomoh hindu semuanya dihantar siang & malam.

Kandang bergegar setiap waktu. Dihempas jin laknatullah setiap detik. Ratusan kambing mati dalam keadaan ngeri tengkuk dipatah , mata dikorek , mulut dikunyah. Pekerja sakit. Saya sekeluarga sakit. 

Kata kawan yang pandai syifaq penduduk tempatan yg beraja sihir & mabuk syirik itu saat ini sedang ketawa berdekah mencanang galak atas kejayaannya mematahkan semangatku.

Takbur angkuh persis iblis yg hidup penuh nafsu & tak kenal maut. Gelak mengilai tanda kepuasan matlamat tercapai.

Tahajud , taubat , muhasabah menjadi ubat. Aku tidak kalah semangat sebaliknya menang menjaga akidah. Bukan mengalah sebaliknya enggan mengikut langkah tari iblis bertopeng manusia. Allah Maha Kuasa & hanya padaNya ku berserah. Dialah pelindung sejati selama2nya. Kau syirik bakal beriring ke neraka bersama jin belaanmu.

Walau pelbagai usaha dibuat gagal mengekang jin laknatullah & manusia bertopeng iblis. Aku pilih mengundur diri untuk menyelamat akidah. Aku pilih menarik diri keluar dari daerah tercinta ini dari terjebak sesat akidah bila kesabaranku pecah.

Rezeki ku mungkin bukan di sini tetapi yakin Allah Maha Adil. Gantian bakal mendatang aku yakin lebih hebat ganjarannya.

Kepada warga Segamat kalian semua insan terbaik pernah hadir dalam hidupku. Namun iblis bertopeng manusia itu membawa onar. Merosak seluruh daerah dengan syiriknya. Mungkin itu Allah turunkan bala banjir tak jemu melanda ? Untuk menghanyut kemungkaran di bumi tercinta ?

Sesuatu untuk kita renungkan ...


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.