Header Ads

'Gatal B*** Ada Hati Nak Tempah Baju' - Bakal Pengantin Mengadu Baju Ketat Kena Maki Dengan Tukang Jahit

Nak Isu Viral? Like Page Kami:



Bagi bakal pengantin, hari pernikahan adalah amat ditunggu-tunggu. Bagi pengantin perempuan sudah pasti ingin mengenakan pakaian yang cantik sesuai dengan gelaran 'Raja Sehari'. Namun, kadang-kadang apa yang kita impikan mungkin tidak kesampaian. 

Mayang Ilani Ibrahim memuat naik masalah yang dihadapinya apabila baju nikah yang ditempah tidak mengikut apa yang dikehendakinya. Apabila di komplen, tukang jahit memberi respon yang agak kasar dan biadap. Ikuti luahan bakal pengantin ini. 

"Tempah Baju Dah Lama"

Dugaan nak berkahwin. I tempah baju kat satu tailor ni. Ig dia @tyrajaft followers 18k. I pernah tempah baju nikah kt dia lama dah. Then after a few months baru ambik (konon nk buat baju tunang tp tak jadi) so bila i dapat baju tu, fitting tak muat. Then dia cakap 

"omg u dah gemok. Takpe, i bukak balik pasi-dart- jahitan (whatever shit) so that u boleh pakai" then after bukak, still ketat nak mampos. 

Then utk jaga hati, i tak bgtau dia and i TEMPAH BAJU BARU. Then i mmg anggap i dah gemok la. Then i tempah lagi baju nikah laki utk tunang i kat dia. Masa nak collect (4 hari before my hari nikah) i tgk baju tu jahit cincai, dan PENDEK. 

Then i bgtau dia yg baju tu kecik. Straight away dia sound i 

"Tak payah argue, esok ambik brg u"

"Kena Bayar Tapi Baju Tak Boleh Pakai"

Which is my sister ada nak tempah kat dia utk pukal sebab my sister nak buat berniaga. Di sebabkan dia marah i, dia terus taknak buat baju adik i. Tak professional langsung. 

My sister dah habis banyak utk kain and expect nak buat niaga utk raya ni. So when i told her i taknak bayar baju laki ni sebab i tak boleh pakai (which is i dah bayar half) dia lenting dan RUDE. 

Okay now you guys judge la sendiri conversation i dgn dia. I need to pay dua baju yang i tak boleh pakai. Siap ugut taknak bg kain my sister (yg pukal tu) kalau i tak bayar balance RM120.

Dah lah salah jahit, bila nak alter suruh dtg esok. Shah alam-KL pakai bulu kau ke. Konon ugut police report. Takut pulak aku?. Aku maafkan kau. Tapi sebab kurang ajar. 2 hari lg nak nikah oiiiiiiiiii..


UPDATE: TUKANG JAHIT TAMPIL JELASKAN KEADAAN


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.