Header Ads

"Kalau Benarlah Korang Tak Tipu, Kenapa Perlu Lari Dan Blocked Kami?" Syarikat Pelancongan Tipu Hampir RM91,000




Zaman sekarang ni, ramai orang sanggup menipu semata-mata untuk mengaut keuntungan dan meraih pendapatan. Tak kiralah dalam apa jua bentuk sekalipun, scam memang ada di mana-mana.

Lebih merisaukan, scammers yang melakukan aktiviti tidak bermoral ini semakin membiak dan semakin aktif mencari mangsa. Siapa yang terjatuh ke dalam jerat mereka, pastinya susah untuk menyelamatkan diri.

Salah satu yang popular tentunya travel scam oleh ejen yang menawarkan harga pakej yang tak masuk akal. Tetapi realitinya, habuk pun tak ada.

Ini yang terjadi kepada Eina Zarinab apabila ditipu oleh agensi pelancongan yang menawarkan harga sangat tidak masuk akal. 

Post ni ditujukan buat semua yg berminat utk travel ke korea.sila berhati2 jika anda mendapat promosi harga yg xmasuk akal oleh Jom Travel.

Company ni bukan saja menipu malah tidak bertanggung jawab utk kami para mangsa yg telah menanggung begitu byk kerugian.

Call/whatsapp/sms dan segala cara jugak tidak dijawab dan lebih keji lg company ni blocked kami utk komen dlm page diorg.

(Patut la semua komen suci je.positive je.rupanya dh abih filter dh)

Korang nk tau brapa org yg kene tipu????

Setakat harini lepas aku post psl jom travel nih ramai mangsa pm aku. Berapa????

91 org dh beb!!!!aku xckp kosong ye..aku ada compile data.

So jgn hrp korg bole lari ye JOM TRAVEL!!!!!

We will fight! 

Kalau benarlah korg ni xtipu,kenapa perlu lari?kenapa perlu blocked kami?

Sini aku sertakan bukti yg tgh di compile :


1)seoul 7- 11 april 2017

Einazarina (9 pax)

(Total : Rm18760.78)

Jeju 27-30/4/2018

2) suraida saleh(6 pax)

Total 3k 

Jeju 20-23 April 2018

3) SITI MAUNAH BT ABDULLAH (2 pax)

Total : RM 1000 (deposit)

Seoul 8-12 Dec 2017

4) SITI MAUNAH BT ABDULLAH (4 pax)

Total : RM 2000 (deposit)

Jeju 9-12 April 2017

5) NADHIRAH ISMAIL (6 pax)

Total :RM6544 

Jeju 13-16 april 2018

6)Nabilah fatin binti roslan (11 pax)

Total :Rm5500 (deposit)

Jeju 22-25 Sep 2017

7)Noor Adila Binti Md.Said (3 pax 1 baby)

Total : Rm1500 (deposit)+ RM397 (2nd payment) = RM1897


jeju 2-5 feb 18

8)Suria binti Abd Rahman (4 pax)

Total : deposit Rm2000

Seoul 7-11 april 2017

9) fauzana binti ismail (7 pax)

(rm14,443.00) + 2pax deposit (rm1000)

Total : rm15443.00

Jeju 15-18 april 2017

10) Ruwaida md Yusof (8 pax )

total : RM7,992.00

11) jeju 23-26april 2017

Abby (5 pax)

Total :Rm2500 (depo)

12) jeju island 1hb -4hb april 2017

mohd raznan rusli & hasnita abdul rahim

Total : Rm3032. 00

13)Jeju ( 15 - 18 April 2017 )

Muhammad Hafiz Bin Suhaimi ( 3 pax )

Total - RM 1500

14) Seoul ( 27 - 31 Oct 2017 )

Muhammad Hafiz Bin Suhaimi ( 6 pax )

Total : - RM 3000

15 ) Jeju ( 8-11 sept 2017 )

Nurulain ariffin 3pax

Total : ( deposit rm 1500 )

16) seoul (13-18 oct 2017)

nurul hajar bt fadzil (1 pax )

Total :rm300 (depo)

17) seoul ( 6 - 10 mei 2017 )

Siti khatijah razali (7pax)

Total : rm13,293 

18) seoul (27-31okt2017)

Faridah by Ab aziz (2pax )

Total : rm1998(full)

19)Seoul musim sejuk(jan 7-11jan2018)

Faridah ab aziz (5pax)

Total rm3,500

Total 91 org!!!!!!!

So pls jgn jadi mangsa seterusnya.

Tlg sama2 viralkan supaya tiada lg penipuan.

Kepada agensi yg berkaitan,tolonglah kami.

Difahamkan syarikat tersebut telah memulangkan duit kepada mereka yang telah ditipu. Semoga perkara ini dapat diselesaikan dengan cara yang baik.


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.