Header Ads

Kurang Ajar! Hanya Mahu Kongsi Tempat Makan, Pasangan Muda Ini Maki Dan Tolak Warga Emas Ini Cetus Kemarahan Netizen
Sejak kecil lagi kita diajar untuk menghormati orang yang lebih tua dari kita. Namun bagi generasi masa kini, sesetengah anak muda membesar tanpa nilai sopan santun dalam diri. 

Golongan muda ini langsung tidak mempunyai hati dan perasaan sensitif pada orang lain terutama orang tua. Ada yang sanggup memaki hamun warga tua di khalayak ramai. Baru-baru ini sepasang anak muda dirakam memaki dan memarahi seorang warga emas dalam satu video yang menjadi viral. 

Rakaman yang dimuat naik oleh TheLocalSociety itu melihatkan seorang wanita dilihat sedang berebut tempat makan dengan seorang lelaki tua di sebuah pusat penjaja di Singapura. 

Menurut saksi kejadian, lelaki itu dikatakan cuma bertanya tentang tempat duduk di kedai makan tersebut dengan sopan. 


Wanita tersebut membalas dengan mengeluarkan kata-kata makian dan menghalau warga emas tersebut untuk mencari tempat duduk lain. Seorang lelaki tiba-tiba muncul dan terus menolak tubuh warga emas itu. Lelaki itu menyangka orang tua itu mengganggu teman wanitanya dan bertindak kasar terhadap warga emas itu. 

Video tersebut mencetuskan perasaan jijik dan marah netizen kerana perbuatan generasi muda seperti ini yang disifatkan sebagai sangat biadap. Rasanya semua perkara boleh dibincang secara elok dan tidak perlu menggunakan kekerasan. Bagaimana pula rasanya kalau ibu bapa kita sendiri dikasari?No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.