Header Ads

Lagi Kes Pengasuh Taska Kejam! Video Campak Dan Hempas Bayi Jadi Viral Di Media Sosial
Lagi kes melibatkan taska. Satu rakaman video telah menjadi viral di media sosial apabila seorang pengasuh taska dilihat bertindak kejam dengan mencampak dan menghempaskan kanak-kanak yang dijaganya. 

Video yang dimuat naik oleh Ziera Shammudin itu telah ditonton lebih 200,000 kali di laman Facebook. Seorang pengasuh dilihat mendukung seorang bayi sebelum mencampakkan bayi tersebut ke atas tilam. Menurutnya lagi kejadian berlaku di Institut Penyelidikan Sepang namun tidak dapat disahkan.

Kemudian pengasuh terbabit menolak kepala dan mengangkat kedua tangan bayi tersebut secara kasar dan meletakkan bayi tersebut bersama yang lain dalam ruangan taska tersebut. 

Dalam kejadian kedua, seorang kanak-kanak asuhan dengan tidak sengaja membaling barang permainan ke arah pengasuh sebelum wanita tersebut bertindak membaling kembali permainan kepada kanak-kanak itu dan mengangkat dan mencampak budak tersebut ke dalam bilik. 

Difahamkan pengasuh dan pemilik taska telah ditahan untuk siasatan lanjut. 

Sebelum ini, kisah seorang bayi berusia 10 bulan Azzalea Zahra yang mengalami pendarahan otak ketika dijaga pengasuh turut menjadi viral di media sosial. 

Para netizen membuat saranan kepada pihak berkuasa untuk mewajibkan pemasangan CCTV di taska untuk mengelakkan kejadian seperti ini berlaku lagi.


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.