Header Ads

'Adik Beradik Nak Jaga Tolong Mak, Tapi Saya Tak Percaya'
Saya dah berkahwin, masalah saya adalah mak saya. Mak saya sakit angin ahmar, kira tak boleh berjalan, berjalan pun pakai tongkat, tu pun kena jaga, and malam pakai pempers. Kalau saya balik lambat atau ada outstation, wife saya la uruskan segalanya. 

Wife saya doktor, kadang2 saya penat balik kerja, isteri saya amik tugas saya, tapi dia tak membantah pun, masam muka pun tak, marah pun tak, tapi saya pulak yang rasa bersalah sebab mintak tolong isteri saya amik tangungjawab saya, saya ni jenis tak suka adik beradik saya jaga, bukn depa jaga tak bagus, tapi saya tak percaya.

"Adik Beradik Nak Tolong Jaga"

bila adik beradik saya nak amik mak, mesti saya gaduh sebab masing2 nak jaga mak, ye la masing2 nak kn mak, tapi saya ni mampu lagi, slagi saya ada kudrat, saya tak nak susahkan adik beradik lain. Biar saya susah. Tapi ada mulut2 orng kata, saya berdosa sebab tak bagi adik beradik lain jaga. 

Masalahnye saya pernah terpaksa lepaskan mak saya pada adik beradik saya, tapi adik beradik saya tak tahu baju apa yng mak saya suka pakai, malam msti kena ada apa, kena buat itu dlu, bru mak tak nangis, saya ngaku mak saya cerewet, tapi saya dh biase, adik beradik lain? 

Ofcourse tak tahu, sebab dri bangku sekolah saya rapat dengan mak saya. Wife saya plk, tak pernah angap mak saya tu satu beban, siap upah nurse la suruh jaga time kerja, setiap pagi wife saya masak and sediahkan lauk2 untuk makan, saya bahagian mandi and uruskan mak, saya pernah termarah mak saya, sebab saya letih baru balik keje, 

"Beratkan Beban Isteri"

Dek kerana stress kerja, cepat jer wife saya amik tugas dari saya pastu dia buat mak saya gelak2, pastu die ckp kt saya, rugi buat kerja smbil marah2 n tak ikhlas, x dapat apa, dpat dosa, berlinang air mata saya. Wife saya sangat tabah. Jangan kata najis ringgan mak saya dia bersihkan, najis berat pun dia buat dengan muka senyum. 

Cuma masalahnye skrng, dosa ke saya ni tak bagi adik beradik jaga mak saya ni? And adakah saya memberatkan beban isteri saya?, ye la depa ada hak, tapi saya ada seribu alasan kenapa saya tak lepaskan mak saya dekat adik beradik saya, adik beradik lain tak lah abaikan tangungjawab, depa bagi duit setiap bulan untuk mak saya.

Tapi duit tu tak guna pun, sebab x de beli barang apa, semua barang saya dah beli.. So harap dapat komment yng positive. - www.kakishare.my


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.