Header Ads

Aku taip ni subuh-subuh dalam keadaan menangis Buruk sangat ke aku ni?

Nak Isu Viral? Like Page Kami:


Buruk Sangat Ke?
Assalamualaikum semua . Terima kasih pada admin andai siarkan confession ni.

Aku taip ni subuh-subuh dalam keadaan menangis. Sebak sangat.Tengok tajuk pun aku rasa korang boleh tahu sebab nya.Aku nak luah sini sebab aku takde siapa nak luah.Even parents pun.
Lupa kenal kan diri.Aku faes 21tahun Perempuan

Buruk sangat ke aku?Aku kalau boleh taknak fikir pasal hal remeh ni.Tapi disebabkan bakal tunang yang kata macam tu.Im totally down.

Kulit aku cerah2 biasa.Tak gelap.Kening aku takde sangat. Hidung a bit mancung.Bibir macam bibir ikan(adik aku ejek).Muka takde jerawat.

Masa sekolah dulu aku gelap.So dulu biasalah perempuan selfie2.Aku ni lak suka edit gambar aku.So cantiklah gambar tu (for me lah).So kawan2 belek ah gambar2 aku edit.Ada yang puji cantik.Then sorang kawan celah “Faes ni dalam phone cantiklah.Depan2 hodoh” PAPP! Hati aku masa tu sakit sangat dan sedih.Aku senyum hambar je.Seburuk sebelum mana kawan2 aku.Aku tak pernah kata org,ejek orang. Tapi sanggup dia kata macam tu depan kawan2.Walaupun kes ni 5tahun lepas. Aku tak boleh lupa.

Dengan kata2 tu aku cuba berubah.Aku pun nak teringin cantik macam perempuan2 kat luar sana.Aku ni orang biasa2.Nak beli produk2 guna duit sendirilah bila dah kerja ni.Alhamdulillah sekarang tona kulit dan cerah sikit.Tapi masa tu aku tak makeup.Lukis kening pun tak.Memang look pale.Bagi aku masa tu aku dah cantik.Sebab skin bright n flawless.Tapi makcik kat kampung buat aku tersedar dari perasan cantik.”Cantik baju kamu faes.Tapi kamu bukan cantik pun “..and again..depan orang ramai.Ya Allah. Malu sangat.

Aku tak pernah cakap beria kat orang aku lawa.Kenapa suka suka cakap macam tu. Sbb sob sob
Bertahun lepas tu kawan aku paksa aku jadi model dia.Aku memang tolak awal2 sebab aku sedar aku tak lawa.Dia merayu2 aku pun ikutlah.So bila dah Make up aku rasa aku dah cantik.Situlah aku belajar dan first time aku lukis kening.Pakai lens.Ramai pandang2.Tapi May be my face look scary?So aku tak boleh nak bangga sangat.So aku try upload selfiselfie dengan makeup dan penampilan aku berubah.So kawan2 puji3.So keyakinan aku bertambah. Seronoknya lah kan.So aku mula makeup2 macam budak2 sekrang.

Bila k3luar orang pandang.Rasa macam seronoknya.Bukan gedik nk goda lelaki ke..nk show off ke..nak perasan cantik ke.Ini soal keyakinan kita nk hadapi org ramai.Rasa macam “Oh aku dah tak seburuk dulu.Orang duk hina aku ” so sangat happy.

Then tadi aku tanya bakal tunang aku.Sebenarnya cantik tak saya?dia kata tak cantik.Dia siap cerita kawan sekolah dia semua muka biasa.Habis sekolah semua superb2.Aku punya terdiam.Air mata aku berjurai.Kami otp so dia tak tahu aku nangis ke apa ke.

Bayangkan lah orang kau syg kata kau tak cantik.Keyakinan aku terus hancur.Aku malu nak tunjuk muka kat dia lg. Aku dah cuba ubah penampilan. Makeup tapi masih dihina.Aku rasa dah tak mood nak upload gambar.Semua gambar aku delete.Aku bukan tak bersyukur dengan ciptaan Allah
Ye aku cukup sifat.Tapi isu macm ni orang duk kata lagu tu.Then?Sape tak terasa hati.

Aku down sangat.Maaflah hal ni remeh.Tapi bagi aku dihina herdik aku sedih.Aku nak buktikan aku bolehcantik jugak.Tapi sayang..aku masih dihina.
Buruk sangat ke aku ni?

– Faes’

____________________________________________________________________________

Untuk Viral kan Produk Anda Guna Teknik Viral Dengan Kaki Share Atau Siakap Keli
lebih 10 Juta Followers yang aktif untuk melihat produk anda... Sila Klik >>> SINI



No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.