Header Ads

'Bagai Mimpi Je, Ada Segan Sikitlah' - Mat Moto Terkejut Doktor Cun Bantu Ketika Kemalangan Datang Melawat
Masih ingat kisah mat motor dan doktor cun yang membantu dalam kemalangan minggu lepas? Bagi mat moto tersebut Faizal Hasbullah Alimin dia agak terkejut apabila seorang pelawat cantik tiba-tiba menghampiri katilnya di hospital. 

“Masa tu saya tengah 'main' handphone, dari jauh saya tak perasan, bila semakin dekat barulah saya ingat dialah orang yang tolong saya masa kemalangan hari tu,”

“Tak sangka dia datang, ada segan sikitlah, tak macam dia, nampak selamba je.

“Dia datang borak, periksa tangan saya, check x-ray, dia kata dia sendiri pun terkejut sebab kisah ni jadi viral,” katanya.


Menurut Faizal, doktor berkenaan datang tanpa ditemani sesiapa dan meluangkan masa kira-kira satu jam berbual dengannya. Difahamkan, beliau kini sedang bertugas di sebuah hospital kerajaan.

“Dia cerita masa kemalangan tu dia berhenti tepi, tapi dia pun tak tahu nak buat apa sebab barang tak lengkap, dia cuma boleh tolong periksa paru-paru dan jantung saya saja,” katanya.

Faizal berkata, sepanjang tempoh itu, dia berkali-kali mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada doktor berkenaan yang tidak prejudis terhadap dirinya yang digelar mat rempit dan telah menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang doktor dengan baik.

“Bila saya ucap terima kasih, dia kata ‘sama-sama’, dia kata memang itu kerja dia, tugas dia.

“Dia harap saya cepat sembuh dan minta saya jaga pemakanan,” - www.kakishare.my


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.