Header Ads

'Hari Ini Kau Senyum Dan Ketawa, Tapi Allah Itu Maha Adil'
Saat saya buat luahan ni, saya sekarang berada di masjid bersama suami dan anak..apa yang saya ingin saya luahkan, moga menjadi tauladan buat semua..

Saya merupakan anak bongsu dalam keluarga..keluarga saya kecil..saya memiliki seorang abg kandung yg sudah berkahwin...saya sudah bernikah dgn suami dan memiliki seorang anak..kehidupan kami sederhana..walaupon serba sederhana tp kami bersyukur sangat sebab kami bahagia anak beranak..saya memiliki suami yg sebaik2 ciptaan Allah beri pada saya..

"Mak Ayah Pandang Kami Rendah"

Saya bersyukur saat saya dalam kesusahan ni,Allah tarik hati saya ingat pada dia..kami ditimpa kesusahan akibat perbuatan adik beradik yg memntingkan harta dari nilai kasih sayang..mak ayah xpeduli kami..

Kami tahu kami xmampu bantu beri apa2 pada keluarga..tapi kami xpernah susahkan keluarga..saya sedih bila keluarga lebih memandang harta dari nilai kekeluargaan...saya dan suami di tindas dan di tipu oleh abg sendiri..membeli kasih sayang mak ayah dgn wang ringgit..sehingga mak ayah pandang kami terlalu rendah..

"Hari Ini Kau Ketawa"

Saya bersyukur saat saya dalam kesusahan ni, Allah beri kasih sayang dia..saya menangis saat saya masok ke masjid...saya melihat Allah uji saya dengan ujian begini,kerana saya seorang yg kuat...saya lihat wajah anak, saya menangis seorang diri..anak yg berusia 8bulan seolah mengerti kesedihan ibunya...

Wahai manusia2 yg merasakan kami lemah,kamu silap...hinaan dan cacian kalian akan buat kami lebih kuat...kalau harta menjadi kn kasih syg itu boleh dibeli semudah itu sehingga mak ayah sendiri x kasihan melihat kesusahan kami..x mengapa. 

Kerana kami percaya Allah SWT itu maha adil..mungkin hari ini kau boleh tersenyum dgn kesenangan yg kau miliki, tapi di atas sana lebih berkuasa...Allah maha mendengar suara dan doa hamba nya yg teraniaya...jika kau boleh gelak ketawa kerana kau rasa kau milik segalanya, kau silap...kau xakan mampu lawan kuasa doa. Semoga Allah beri petunjuk buat keluarga ku. Amin.


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.