Header Ads

Heboh Van Jenazah Berada Di Bazar Ramadhan Namun Apa Yang Dibawa Lagi Bikin Hebohnya .

Pada bulan Ramadan yang mulia ini pasti semua tempat mempunyai Bazar Ramadan atau lebih dikenali sebagai PARAM yang menjual pelbagai jenis aneka juadah untuk dinikmati ketika berbuka puasa nanti . Apabila kita berada di bazar tersebut kita dapat lihat pelbagai jenis perangai dan karenah manusia.

Apa yang TERBAIK ini  kami kongsikan di sini, terdapat satu tempat Bazar Ramadan yang meletakkan KERANDA MAYAT di pintu masuk bazar tersebut. Seorang pengguna Facebook Nur Dhaminatulhuda memuat naik beberapa keping gambar yang terdapat sebuah van jenazah, keranda dan beberapa orang (mungkin AJK sebuah masjid).

Assalamualaikum..

Selamat pagi.. Ramadhan dah berkunjung tiba.. sayu rasa hati..
Bagus la ahli masjid buat gini.. Sangat rare.. memang peringatan yang sangat mendalam.. sekali terpandang terus tersentap. Kerana diri belum lagi sempurna kearah ini. Akan terus cuba perbaiki diri dan istiqomah.
Apa perasaan anda tgh syok membeli tetiba terpandang ni. Mesti pelik dn terfikir jenazah pun singgah bazar jugak.


Location : Bazar Ramadhan Selayang.Semoga dengan usaha murni beberapa AJK masjid ini dapat sama-sama kita bermuhasabah dan ambil sebagai peringatan terhadap diri kita…memang sangat TERBAIK kempen menutup aurat ini.

Ramadhan Karem , Berubahlah .

Sumber : Facebook Nur Dhaminatulhuda disalin semula kakishare.my


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.