Header Ads

Lelaki Cedera Parah Lembu Jatuh Dari Tingkat Empat Sebuah Bangunan
Malang tak berbau! Lelaki ini pasti tidak menyangka seekor lembu jatuh dari atas bangunan dan menghempapnya. 

Seorang lelaki Abdul Manan patah kaki dan tulang rusuk serta cedera parah di kepala apabila seekor anak lembu seberat 85 kilogram jatuh dari sebuah bangunan empat tingkat. 

Kejadian berlaku di Tijala, Kolkata. Menurut saksi penghuni sebuah rumah di bangunan telah membawa lembu naik ke atas dan mengikatnya pada satu sudut bangunan. Lelaki itu juga membawa rumput kering untuk dijadikan makanan serta mengupah seseorang untuk menjaga dan memandikan lembu tersebut. 

“Selepas dimandikan kira-kira jam 8 pagi (Ahad lalu), lembu itu naik minyak dan meronta, menyebabkan tali yang terikat pada tengkuknya terputus. Dia merempuh tembok setinggi kira-kira 1 meter lalu jatuh ke bawah, menghempap Abdul Mannan" kata saksi kejadian. 

Melihat kejadian tersebut, orang ramai membantu mengalihkan lembu dan menghantar Manan ke hospital berdekatan. Isteri Manan tetap bersyukur suaminya masih terselamat dari kejadian tersebut walaupun pada mulanya tak percaya suaminya dihempap lembu. 

Menurut pemilik bangunan tersebut, beliau tidak menyedari salah seorang penyewa yang telah meninggalkan bangunan tersebut telah menyeludup lembu masuk ke bangunan itu. Namun, beliau akan menanggung segala kos perubatan disebabkan kejadian yang berlaku di bangunan miliknya. 

Bagi penduduk di kawasan itu, menyimpan lembu dalam bangunan adalah perkara biasa kerana pihak berkuasa tempatan Tijala mengharamkan pemeliharaan lembu di bandar itu. No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.