Header Ads

'Pengasuh Serah Adam Yang Kaku Dan Biru, Mudahnya Cakap Tersedak Susu Dan Bawa La Ke Hospital' - Ibu Terkilan Pengasuh Langsung Tak Bertanggungjawab
Kisah mengenai pengasuh atau taska pengasuh sudah banyak kita dengar. Beberapa minggu yang lalu, kes penderaan kanak-kanak di taska banyak diperkatakan. Namun, bagi ibu bapa masih tiada pilihan kerana masing-masing bekerja untuk menampung kehidupan. 

Terbaru, kisah yang dikongsi oleh Nurul Izzah Ayuni yang kehilangan anak yang baru lahir. Anaknya yang dihantar ke jagaan pengasuh dikatakan tersedak susu dan tidak bertanggungjawab. Ikuti perkongsian oleh ibunya. 

'Adam Sudah Jadi Biru'

Seorang anak yg sangat comel telah dijemput Ilahi. Adam Aryan telah ditetapkn Allah hayat hanya 104hari. Adam tersedak susu dibawah jagaan pengasuh yg tidak bertanggung jawab dan sangat ambil mudah berkenaan nyawa Adam. 

27/4/2017 Adam dihantar ke pengasuh jam 12.tghri. jam 3ptg lbh ibu adam wasapp pengasuh tnya berkenaan Adam,pengasuh jwb Adam menangis,ibu Adam mintak snap gambar Adam,namun pengasuh hanya diam. 

jam 6ptg papa adam pergi menjumput Adam. muka pengasuh agak terkejut tgk papa Adam (sebab biasa jika hantar Adam jam 12tghri jam 9 mlm bru jemput). pengasuh ckp nk siapkn Adam. setelah 45mnt baru pengasuh muncul bwk Adam (terlalu lama pgasuh amk masa siapkn adam). 

Ketika pengasuh serahkn Adam kpd papanya Adam sudah tidak bernyawa ,tanpa ada rasa bersalah serahkn Adam yg sudah tidak bernyawa. Adam sudah menjadi mayat.Adam sudah biru.sudah kaku. pengasuh dgn selamba ckp Adam tersedak susu, tu teksi dh ada bwk la ke hospital. 

'Redha Dengan Ketentuan'

Mudahnya kau wahai pengasuh... kau tak panggil ambulan kau tak call ibu n papa Adam,langsung tak info. setelah d bawa ke hospital doctor jangka Adam sudah meninggal jam 5 ptg lg. andaikata papa Adam jemput Adam waktu biasa jam 9mlm tak tau la apa jadi. mudahnya kau bermain dgn nyawa manusia. 

Statement kpd polis pengasuh ada buat cpr kpd Adam. Persoalanya: Apakah CPR itu tindakkan yg betul unt budak tersedak susu??? Apakah pengasuh mempunyai kelayakkan unt buat CPR??? jika takde ilmu cpr kau bkn jd penyelamat,tetapi menjadi pembunuh!!!

Kami redha dgn ketentuan ini. kami juga menuntut keadilan unt Adam. supaya tiada lagi ibubapa yg senasib kami. Sesiapa yg ada pengalaman seperti kes ini harap dpt membantu unt membawa kemuka pengadilan.No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.