Header Ads

'Perempuan Macam Kau Banyak Kat Tepi Jalan'
Cerita nya sayaa dan suami dah berkahwin selama 5thn lebih..sayaa ni bukan menantu pilihan.keluarga saya pula memang bercerai berai..jadi keluarga sayaa ni memang bukan taraf yg selayaknya la di mata org terutama suami..saya ada perniagaan kami bergabung bersama tapi lebih kepada saya la sebab saya bahagian dan dia jualan.

Dari awal kawin saya memang kene tempuh ujian pasal perempuan tapi saya ingat tak akan belarutan mkin lepas mgandung ok la..tp sangkaan sayaa meleset sebab setiap kali mgandung memang ade je la gf die atau di bawa jmpe dan gurl tu konon nak mintak izin nk kawin dengan suami sayaa..setiap kali mgandung msti ada smpai saya jadi trauma nk mgandung lagi..kami di anugerahkan 3 org anak lelaki belum rezeki dapat perempuan.

'Suami Pernah Kahwin Lain Ketika Saya Mengandung'

Baru ni kantoi pulak suami joint dengan grp mane tak tau siap cite pasal 'pop' dan perempuan yg jenis touch n go la xmelekat atau tsngkut..ada kantoi jugak nama2 perempuan dan msj dengan permpuan di katakan janda. 

suami pnye ligat smpai penah kawin lain ketika sayaa mgandung yg ke 3..tapi jodoh xpanjang dan mkin hati sayaa xkuat sayaa dah banyak kali nk tarik diri tapi suami xnk lepaskn akhirnye die lepaskn yg kedua.

Sekarang sayaa tgh berusaha bangkit dari kesakitan dengan perangai suami bersama dunia bujang dan permpuan..fil n mil cuma ckp 'kami xnk ada perpisahan' tapi yg menempuh hidup terseksa ni saya bukan mereka apa yg drg fhm.

Ni kena kat saya boleh la mereka mintak sayaa bsabar berdoa maafkn suami..andai kata jadi kat anak mereka blh ke mereka berdiam dan suruh anaknya memaafkn suami yg curang blk lewat kaki lepak dan mcm2 lagi la.

'Seperti Mayat Hidup'

Sekarang sayaa tgh plan mcari oeluang utk sayaa bgn ke hadapan..sayaa dah xmampu nk hidup menipu diri sndiri..5thn berkahwin bukan 1 permpuan yg saya kena hadap tetapi lbh 5 org..bila kantoi suami tak meminta maaf tetapi saya yg disalahkan semula dihina dimaki 

Kalau nak naik tngn jgn kesah la suka dia ja pastu smpai seluruh keturunan saya ni hina di mata dia bila dia hilang mrh dia pujuk..buat mcm xde ape tapi hati saya ni??sayaa kene ubat sndiri..mintak di lepaskn dia matian xnk lepaskn tapi dia dok cari pompuan kat luar.

Lagi sedih baca msj kat fmly suami die ckp 'pompuan mcm sayaa banyak tepi jln sng2 blh jatuhkn talak' ape perlu sayaa buat? nak bercerai xditalakkan nak teruskn ibarat mgantung diri dan mjd mayat hidup..No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.