Header Ads

“Dia taknak bagi chance” – Setelah Lama Mendiamkan Diri, Akak Parking Ini Akhirnya Buka Mulut

Ikuti update berkenaan gadis tunjuk jari tengah ni , ini plot ceritanya :

Kami sampai bazar dalam pukul 7:00pm lebih kurang macam itulah. Saya ternampak petak parking dan tanpa fikir apa-apa saya terus masuk sebab mengejar masa mahu membeli juadah berbuka puasa.

Apabila sudah siap parking, saya terus mengunci kereta dan jalan terus ke bazar. Pada masa ini, tiada sesiapap un yang datang menyapa masa saya sudah turun dari kereta dan pada masa itu saya nampak Cina, itu tengah mengundurkan keretanya dan membunyikan hon panjang-panjang sehingga semua orang yang berada di situ memandang saya dengan pelik.

Hairan dengan tindakan pemandu tersebut, saya pun pergi ke arah kereta Cina itu untuk bertanya kenapa dia buat macam itu. Dia pun membuka tingkap dan berkata dengan nada yang marah;

“Itu parking saya!!! Bawak kereta tiada lesenkah?”

Saya pulak malas mahu bergaduh dan terus berjalan ke bazar sebabnya dia tidak profesianal semasa bercakap dan tidak budi bicara dengan terus marah-marah. 

Bila separuh jalan saya pusing ke arah dia rupa-rupanya dia sedang merakam video kami. Saya berpatah balik dan bertanya kenapa dia kenapa rakam video kami, tetapi dia tidak menjawab soalan saya, sebaliknya dia terus mengunci pintu kenderaaanya dan menutup cermin tingkap sambil menunjuk penumbuk ke arah kami dan masa itu terus terjadi perbalahan di antara kami. Itu yang menyebabkan saya membalas perbuatannya yang sebelum untuk tunjuk penumbuk ke arah kami. 

Mungkin di dalam video itu nampak kami yang bersalah sebab video ity hanya menunjukkan perbuatan kami tetapi perbuatan dia pada kami tidak nampak dan disembunyikan. 

Bagi yang mencaci saya, alhamdulillah saya terima dengan ikhlas, pahala puasa anda. Bagi yang tahu keadaan sebenar dan pertahankan saya, ribuan terima kasih. Jika benar saya yang bersalah, saya ingin memohon maaf di sini. Akan tetapi, sekiranya dia yang bersalah, saya ingin dia membersihkan nama saya kembali. 


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.