Header Ads

'Tolong Jangan Kecam Saya, Itu Arnab Bukan Kucing' - Pemilik Gerai Tampil Beri Penjelasan
Kecoh di media sosial hari ini mengenai dua keping gambar yang mendakwa sebuah gerai di Kampung Guntong, Setiu Terengganu telah menjual kucing bakar di bazar Ramadan.

Gambar tersebut menimbulkan kekeliruan dan salah faham di kalangan netizen kerana bentuk makanan eksotik yang dijual itu menyerupai kucing dan juga anak anjing.

Ramai yang marah namun ada segelintir netizen menyatakan gambar itu adalah kejadian yang berlaku diluar negara. Namun segala persoalan terjawab selepas pemilik gerai tampil memberikan penjelasan.


"Jangan kecam saya, saya jual arnab jer , makanan halal , bukan makanan haram nak jual ikut suka," tulis Mohd Ebbie Shafiran di laman Facebook.

Jelasnya lagi, dia memang ada memuat naik dua keping gambar itu di laman Facebooknya sebelum menjadi tular tetapi bersama kapsyen yang menjelaskan tentang jualan arnab bakar tersebut.

Agak-agaknya siapalah yang tidak bertanggungjawab "mengedit" dan sebar gambar makanan tersebut tanpa kaspyen asal. Memang sengaja nak timbulkan kekeliruan ramai ke? Sedih! Bulan puasa pun masih ada juga yang suka buat fitnah. - www.kakishare.my


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.