Header Ads

Aksi Penyamun Ala 'Ninja' Hanya Ambil Masa 10 Minit Pecah Masuk Rumah Guna Garpu Di Ampang Jaya
Jaga-jaga penduduk Ampang Jaya! Aktiviti pecah rumah di kawasan sekitar semakin aktif apabila seorang lelaki memecah masuk sebuah rumah baru-baru ini. Sebuah rakaman video CCTV berjaya merakam gerak geri pencuri tersebut. 

Menurut laporan Harian Metro, kejadian berlaku sekitar jam 5.28 pagi dimana seorang lelaki berpakaian ala 'ninja' dengan menutup mukanya memecah masuk sebuah rumah di Lembah Jaya, Ampang. 

Tindakan penyamun itu dirakam secara jelas oleh CCTV yang dipasang oleh jiran mangsa. Menerusi video tersebut, penyamun itu dilihat cuba mengumpil pintu rumah mangsa tetapi gagal. 

Rakaman video tersebut menjadi viral sehingga ditonton hampir dua ratus ribu kali sehingga menjadi bualan netizen. 


Tidak berputus asa, lelaki itu mencungkil tingkap rumah tersebut dengan hanya menggunakan alat seperti garpu dan berjaya memasuki rumah tersebut dalam tempoh 10 minit sahaja. 

Menurut mangsa, lelaki itu telah mencuri dua buah telefon pintar dan sebuah komputer riba. Laporan polis juga telah dibuat mangsa di Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya. 

Mengikut sumber, penjenayah tersebut masih belum ditangkap dan pihak polis menasihati penduduk di kawasan sekitar supaya mengambil langkah berjaga-jaga. 


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.