Header Ads

' Buli Ke Atas Wanita Memang Telah Berlaku Sebelum Ikatan Perkahwinan Lagi' , Point Yang Wanita Ini Berikan Tepat Sekali .

Nak Isu Viral? Like Page Kami:




Buli tidak semestinya melibatkan pergaduhan , berdarah sana sini , menyebabkan kematian . Buli juga boleh diklasifikasikan seperti memerintah , menyuruh dan terpaksa .

Menurusi perkongsian Adriana Omar , beliau menyuarakan pendapat yang strong untuk kita fikirkan sejenak . Apa yang dikongsi itu memang ada point yang tepat dan WIN !!

Pengalaman belajar di overseas dahulu apabila berjauhan beribu batu terpisah dengan keluarga sememangnya suatu yang menyedihkan . Hanya kawan terdekat sahajalah yang ada untuk berkongsi rasa dan mengadu .

' couple memang tak lari lah kalau zaman belajar , tapi yang pandainya lelaki akan pilih yang comel-comel , yang pandai masak , pandai membasuh . Senang cakap all in package la . Jadi makwe masing-masinglah yang akan uruskan boifren masing-masing . Dah sayangkan , jadi buat apa pun boleh !! ' 

Tapi tak kurang juga kalau jadi pakwe , ' kena jadi driver untuk bawa beli barang . Nak buat masak !'

Tentang duit pulak , 'mungkin berkongsi untuk beli barang keperluan , sebab masing-masing ada schoolarship kan '

Apa yang nak ditekankan kepada semua gadis-gadis diluar sana , jangan perhambakan diri sebelum korang bergelar isteri . Buat untuk pakwe bukannya dapat pahala , silap-silap dapat luka .

Jadi , harus sentiasa ingatkan pada anak perempuan kita , niat utama masuk ke U untuk belajar , jika masuk U untuk masak , sediakan pakai minum pakwe adalah lebih baik duduk dirumah , jaga mak ayah . Lagi dapat pahala yer tak ! 

Sumber : Adriana Omar

www.kakishare.my


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.