Header Ads

Lelaki Ini Dedah Cara Peniaga Krim Putih Di Aeon Rawang Paksa Dan Ambil Duit Pelanggan Masuk Dalam Poket Sendiri

Nak Isu Viral? Like Page Kami:



Pelbagai cara dilakukan oleh peniaga untuk melariskan produk jualannya. Bagi yang mempunyai kaedah pemasaran yang unik sudah pasti produknya akan laris. Namun, lain pula ceritanya bagi peniaga krim putih ini. 

Seorang pengguna Facebook, Muhd Syazwan mendedahkan ada segelintir peniaga krim putih ini memaksa pelanggan membeli produk mereka dengan cara yang agak kasar. Berikut pendedahan yang dibuat oleh beliau. 



***PENJUAL KRIM PUTIH***

Assalamualaikum, warga fb sekalian. Kat sini sy nk kongsi sikit cerita yg sy rasa ramai juga yg pernah kena. Tp sebelum tu, sy cerita ni bkn niat utk menjatuhkan bisnes org, tp untuk mndpt hak kita sbg pembeli & pengguna..

Rasanya ramai pernah kena paksa dgn penjual krim yg katanya bila pakai, boleh putihkan kulit. Cara diorang nak suruh customer beli always cara yg sama, hulur pamplet, once customer ambil je, terus dia grab tgn, then calit sikit krim. And after tu, mesti akan paksa cukup2 sampai customer beli.

And yg paling teruk berlaku adalah harini. Berlaku dekat Aeon Rawang, penjual krim putih ni paksa customer beli, customer taknak, lepas tu penjual ni ambil purse customer tu then ambil duit masuk dalam poket dia. Sekarang nak tanya, boleh ke buat mcmtu?? Mana hak kita untuk memilih antara nak beli atau tidak.

Lagi satu kes pulak, paksa budak beli. Mungkin after dah bayar tu, budak tu mengadu dkt family dia, sampai berlaku satu pergaduhan untuk minta balik duit.

Problem nye kat sini, banyak tempat diorang ni menjual. Kalau customer yg pernah kena mmg tak ambik dah pamplet tu, yg tak tahu. Bodoh2 jer kena paksa beli.

So, apa reaksi korang sebagai pengguna tentang hal ini???

*gambar tu, yg purple penjual..yg merah customer.. Lokasi AEON Rawang 



No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.