Header Ads

Sebak Saat Lihat Suami Abby Mandikan Jenazah Janin Yang Gugur . Syurga Tempatmu Nak !!
Siapa yang tidak sedih jika kehilangan anak yang dinanti , namun semuanya telah menjadi ketentuan Allah . Dia juga Maha Mengetahui .

Terbaru , Abby dikhabarkan gugur kandungannya anak bersama Jai Ezany .

Menerusi gambar yang dimuatnaik di IG Abby , anaknya berjantina lelaki . Nama anaknya Muhammad Firdaus , ya Allah . Semoga engkau adalah penghuni syurga firdausi . Amin .


#MuhammadFirdausFaizal 😇 Isnin, 10-7-2017 . Anak2 seperti ini akan mengantarkan orangtuanya untuk masuk pula ke dalam Syurga 😘 . Menurut Hadits Qudsi: ALLLAH SWT berfirman pada hari kiamat kepada anak-anak: "Masuklah kalian ke dalam surga!" Anak-anak itu berkata: "Ya Rabbi (kami menunggu) hingga ayah ibu kami masuk." . Lalu mereka mendekati pintu syurga! tapi tidak mau masuk ke dalamnya. ALLAH berfirman lagi: "Mengapa, Aku lihat mereka enggan masuk? Masuklah kalian kedalam surga!" . Mereka menjawab: "Tetapi (bagaimana) orang tua kami?" ALLAH pun berfirman: "Masuklah kalian ke dalam syurga bersama orang tua kalian." (Hadits Qudsi Riwayat Ahmad dari Syurahbil bin Syua'ah yang bersumber dari sahabat Nabi SAW) ❤️ . PS: Sy yakin ALLAH ada perancangan yg terbaik utk kami. Terima Kasih ALLAH. Terima Kasih juga pada seluruh anggota keluarga Sy, Mak.. Adik beradik, Sahabat2 suami (Kariah Masjid Hidayah Lama, Taman Melawati yg sudi temankan suami Sy di tanah perkuburan tadi) Hanya ALLAH dpt membalasnya..
A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Jenazah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Kariah Masjid Hidayah Lama, Taman Melawati
Semoga Abby dan keluarga tabah . InsyaAllah akan ada rezeki lagi dikemudian hari .


www.kakishare.my


No comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.