Header Ads

Tunku Panglima Johor Sindir Netizen Yang Hanya Suka Buat Fitnah Tanpa Pakai Otak Sebelum KomenRasanya ramai netizen yang hanya suka membaca tajuk berita tanpa membaca keseluruhan isi berita tersebut. Dan dengan hanya membaca tajuk, segelintir netizen ini terus mengecam atau menuduh tanpa mengetahui kandungan isi berita tersebut. 

Ini yang terjadi kepada Tunku Idris Sultan Ibrahim memuat satu gambar di laman Instagramnya. Sebuah portal berita telah menulis akan posting berkenaan yang mencuit hari netizen. Tetapi ada segelintir netizen tanpa usul periksa menganggap 'anjing' tersebut adalah anjing yang sebenar. 

Malah ianya mendapat perhatian dari Tunku Abdul Rahman yang menyindir sikap netizen yang pandai sangat bercakap apabila mengenai agama. Malah sikap segelintir netizen yang tidak berfikir sebelum memuat naik sebarang komen. 


Sebelum itu, Tengku Temenggung Johor, Tunku Idris Sultan Ibrahim mencuit hati netizen di Instagram apabila memuat naik gambar dirinya bersama 'seekor anjing' dengan kapsyen "My new 'halal' dog". 

Di posting tersebut, Tunku Ismail juga menulis hashtag 'Tak Najis'. Rata-rata netizen memuji dan menyifatkan Tunku Idris sebagai seorang yang kelakar.

Rupa-rupanya, anjing tersebut bukanlah anjing betul, tetapi hanya anjing belon yang diisi angin di dalamnya. 

A post shared by @tunku_idris onNo comments

Note: only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.